3D-Uitlijnen

Nu al vanaf €85,-

Wanneer je auto uitlijnen?

Stuurt je auto moeilijk of juist veelte makkelijk? Slijten je banden erg snel? Of ben je sneller door je brandstof heen? Dan is het verstandig om je auto uit te laten lijnen door onze professionals! Dit doen wij met het nieuwste apparatuur op de markt!

Waarom je auto laten uitlijnen?

Er zijn een hoop redenen waarom je eens in de zoveel tijd uw auto moet laten uitlijnen, namelijk:

  • Verminderde slijtage van uw banden, dit kan tot wel duizenden kilometers per set banden schelen.
  • Lager brandstofverbruik door verminderde rolweerstand, dit is te minimaliseren door een goed uitgelijnde auto en de correcte bandenspanning.
  • Betere wegligging. Als uw auto naar links of rechts trekt, is dit een duidelijk signaal dat uw auto uitgelijnd moet worden.
  • Veiliger rijden doordat versleten onderdelen worden waargenomen tijdens te uitlijning. Dit kan mogelijk kostbare reparaties voorkomen.

Maak direct online je afspraak!

Balanceren en uitlijnen

Balanceren en uitlijnen wordt regelmatig met elkaar verward, maar dit zijn twee totaal verschillende werkzaamheden!

De uitlijning zorgt ervoor dat de wielen worden bijgesteld zodat ze weer recht op de grond staan en evenwijdig aan elkaar lopen.

Met balanceren zorgen we ervoor dat de wielen evenwichtig zijn. Als het wiel op de ene plek zwaarder is dan de andere, wordt hier een plakloodje(gewicht) geplaatst zodat het wiel volledig in evenwicht is. Dit voorkomt trillingen in het stuur(onbalans voorzijde) of in de gehele auto(onbalans achterzijde)