Airco onderhoud

Belangrijker dan gedacht..

Airco onderhoud

Naast het algemene onderhoud aan uw auto is ook het onderhoud van de airco van cruciaal belang, het houdt de auto lekker fris in de zomer en zorgt voor goed zicht en warmte in de winter. In veel gevallen zit het onderhoud van de airco niet standaard in de onderhoudsvoorschriften van de autofabrikanten.

We adviseren om voor of in de vakantietijd de airco te laten checken, om ervoor te zorgen dat uw airco optimaal werkt wanneer u hem het hardste nodig heeft. Zorg ervoor dat u dit minstens één keer in de 4 jaar laat doen, met name als u met de auto op vakantie gaat naar het buitenland!


We maken bij airco onderhoud onderscheid in drie verschillende beurten:

- Airco check (bijvullen)

- Airco reinigen (geurbehandeling)

- Airco combi service (reinigen en bijvullen)

Aircocheck

Elk jaar neemt de hoeveelheid koudemiddel in uw systeem met 8 tot 10 procent af door weglekken of verdampen. Hierdoor neemt de koelcapaciteit af, de airco werkt dan minder goed. Schimmels en bacteriën kunnen zich nestelen in het systeem, naast muffe lucht kan uw airco hierdoor zelfs kapot gaan.

Het is dus super belangrijk om tijdig uw airco te laten controleren en bijvullen.


Een aircocheck kan al vanaf 99 euro!

Airco geurbehandeling

Verspreiden zich muffe luchtjes wanneer u uw airco aan zet? Dan is de kans groot dat bacteriën en/of schimmels zich gevestigd hebben in de verdamper.

Dit kunnen we bestrijden d.m.v. een geurbehandeling, hierbij injecteren we een reinigingsmiddel wat bacteriën en schimmels dood en de groei van nieuwe vertraagd. Daarnaast zorgt het middel voor een frisse geur.


Een geurbehandeling kan al vanaf 29 euro!

Maak direct online een afspraak!

Airco combi service

Jaarlijkse controle van uw airco is uiterst belangrijk. Naast de bestrijding van schimmel en bacterie groei voorkomt u ook dure reparaties aan uw airco op de lange termijn doordat zaken tijdig worden gesignaleerd.

Bij een combi service worden onderstaande zaken gecontroleerd en uitgevoerd:

  • Algemene controle op werking van de airco
  • Signalering van eventuele lekkage en vervangen filters (waar nodig)
  • Recyclen en bijvullen van het koudemiddel
  • Controle op lekkage d.m.v. lek-detectie vloeistof


Een airco combi service kan al vanaf 119 euro!